FoodProfil 268 IgG
Pakiet badań

FoodProfil 268 IgG

  • Dzięki zrobieniu badania dowiesz się, których dokładnie produktów pokarmowych Twój organizm nie toleruje
  • Wiedza ta pozwoli na wdrożenie do Twojej diety odpowiednich zmian, dzięki którym występująca nietolerancja całkowicie się cofnie
  • Laboratorium odpowiedzialne : ALAB Laboratoria Sp. z o.o.

Badamy ryzyko:

nietolerancji pokarmowych zależnych od IgG

Cena badania:

1 510 zł
Technologia badania:
test ELISA
Czas oczekiwania na wynik:
do 13 dni
Badanie wykonywane z krwi

Badanie wykonywane z krwi

Krew pobierana jest w punktach pobrań

Krew pobierana jest w punktach pobrań na terenie całej Polski.
Sprawdź lokalizacje

Zobacz jak wykonać badanie

NIETOLERANCJE POKARMOWE IGG ZALEŻNE

  • Z roku na rok liczba wykrywanych w Polsce przypadków nietolerancji IgG zależnych wzrasta.
  • Schorzenia te mogą pojawić się w dowolnym momencie życia i są odwracalne.
  • Nieleczone nietolerancje IgG zależne zwiększają ryzyko otyłości, cukrzycy, schorzeń wątroby czy niedokrwistości.

W ramach tego pakietu badamy:

Poziom przeciwciał IgG we krwi

W ramach badania mierzone jest stężenie przeciwciał IgG(1-4) specyficznych dla 268 alergenów z różnych grup pokarmowych

Wskazania do zrobienia testu FoodProfil 268 IgG

WYSTĘPOWANIE RÓŻNYCH DOLEGLIWOŚCI O PRZYCZYNIE TRUDNEJ DO USTALENIA

ZŁE SAMOPOCZUCIE O TRUDNYM DO OKREŚLENIA PODŁOŻU

IgG zależne nietolerancje pokarmowe cechują się występowaniem takich objawów jak bóle brzucha, mdłości, zaparcia, wymioty, biegunki, problemy z jelitami, przewlekłe zmęczenie czy osłabienie organizmu.

WĄTPLIWOŚCI DIAGNOSTYCZNE

CHĘĆ SPRAWDZENIA CZY WYSTĘPUJE U NAS NIETOLERANCJA CZY ALERGIA POKARMOWA

Nietolerancje i alergie pokarmowe są dwoma odrębnymi schorzeniami, które jednak są często ze sobą mylone – wykonanie testu FoodProfil pomoże w postawieniu odpowiedniej diagnozy.

PROFILAKTYKA SPERSONALIZOWANA

PROFILAKTYKA SPERSONALIZOWANA

Test FoodProfil można także wykonać w celach profilaktycznych, ponieważ pozwala on na opracowanie takiej diety, która zapewni nam dobre samopoczucie.

CHĘĆ OCENY EFEKTÓW LECZENIA

CHĘĆ OCENY EFEKTÓW LECZENIA NIETOLERANCJI POKARMOWEJ

Ponowne zrobienie testu pozwoli na ocenę skuteczności leczenia zdiagnozowanej wcześniej nietolerancji – poziom przeciwciał IgG powinien znacznie się zmniejszyć.

FoodProfil - test z krwi, który pozwala na wykrycie powszechnie występujących nietolerancji pokarmowych IgG zależnych

  • Nietolerancje pokarmowe IgG zależne można wykryć przy pomocy testu FoodProfil 268 IgG, polegającego na pomiarze we krwi stężenia przeciwciał IgG(1-4) specyficznych dla poszczególnych produktów pokarmowych – stężenie to jest podwyższone w przebiegu nietolerancji. Zwiększony poziom przeciwciał IgG skutkuje występowaniem różnorodnych objawów klinicznych.
  • U osób z nietolerancjami IgG zależnymi obecne są najczęściej takie dolegliwości jak bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia, mdłości, wymioty, uczucie pełności, ale również przewlekłe zmęczenie, ogólne osłabienie, czy migreny – wykonanie testu FoodProfil wskazane jest więc dla osób cierpiących z powodu takich objawów. Dolegliwości te pojawiają się zazwyczaj po co najmniej 24 godzinach od spożycia nietolerowanego pokarmu.
  • Dzięki przeprowadzeniu testu FoodProfil dowiadujemy się więc, jakie dokładnie produkty pokarmowe szkodzą naszemu organizmowi, a jakie możemy spożywać bezpiecznie. Wiedza ta ma ogromne znaczenie, ponieważ dzięki niej możemy tak zmodyfikować swój sposób odżywiania, aby doprowadzić do ustąpienia nietolerancji pokarmowej i objawów występujących w jej przebiegu. Wiąże się to ze znaczną poprawą samopoczucia i jakości życia pacjenta.

Wykaz produktów analizowanych w teście FoodProfil 268 IgG

ALERGENY ALERGENY CD. ALERGENY CD.
Agar-agar Agrest Algi Aloes
Amarantus Ananas Anyż Arbuz
Awokado Babka płesznik Bakłażan Banan
Batat Bazylia Białka mleka Białko kurze
Boczniak Borówka Botwina Brokuły
Brukiew Brukselka Brzoskwinia Burak czerwony
Cebula Chmiel Chrzan Ciecierzyca
Cielęcina Cukinia Cykoria sałatkowa Cykoria
Cynamon Cytryna Czarny bez Cząber
Czosnek niedźwiedzi Czosnek zwyczajny Daktyl Dorada
Dorsz Drożdże Dynia Dzik
Endywia Estragon Fasola biała Fasola mung
Fasola szparagowa Figa Flądra Gałka muszkatołowa
Garbniki Gęś Gluten Gorczyca
Goździk Granat Grejpfrut Groch
Gruszka Gryka Gujawa Guma guar
Guma ksantanowa Halibut Herbata czarna Herbata rumiankowa
Herbata zielona Homar Imbir Indyk
Jabłko Jagnięcina Jagoda Jagody goji
Jajo kurze (całe) Jeleń Jeżyna Jęczmień
Juka Kaczka Kakao Kaki
Kalafior Kalarepa Kałamarnica Kapary
Kapusta biała Kapusta czerwona Kapusta jarmuż Kapusta pekińska
Kapusta włoska Karagen Karczoch Kardamon
Karob Karp Kasztan Kawa
Kazeina Kiwi Kmin rzymski Kminek
Kokos Kolendra Konopie Koper włoski
Koperek Krewetka Królik Kukurydza
Kurczak Kurka Kurkuma Kwas sorbinowy (E200)
Kwita (pigwa) Langusta Lawenda Liczi
Limonka Liść laurowy Lubczyk Lucerna
Lucjan czerwony Łosoś Łubin Majeranek
Mak Makrela Malina Małże św. Jakuba
Małże Mandarynka Mango Marakuja
Marchew Mątwa Melisa cytrynowa Melon miodowy
Miechunka Miecznik Mięta Migdał
Miłka abisyńska Mintaj Miód Mirabelka
Mleko kobyle Mleko krowie Mleko/ser kozi Mleko/ser owczy
Morela Nasiona chia Nasiona dyni Natka pietruszki
Nektaryna Nerkowiec Ogórek Okoń
Okra Oliwki Opuncja Oregano
Orzech brazylijski Orzech laskowy Orzech makadamia Orzech włoski
Orzech ziemny Orzeszki piniowe Ostryga Owies
Owoc róży Owoce jałowca Panga Papaja
Papryczka chili Papryka (przyprawa) Papryka Pasternak
Pekan Pektyna Pędy bambusa Pieczarka
Pieprz kajeński Pieprz Pistacja Pokrzywa
Pomarańcza Pomelo Pomidor Por
Porzeczka Prawdziwek Proso Pstrąg
Pszenica kamut Pszenica orkisz/orkisz zielony Pszenica płaskurka Pszenica samopsza
Pszenica zwyczajna Quinoa Rabarbar Rak
Rodzynki Rokitnik Rooibos Roszponka
Rozmaryn Rukola Rumianek Ryż
Rzepa Rzeżucha Rzodkiew Rzodkiewka
Sałata głowiasta Sałata lodowa Sałata rzymska Sandacz
Sardela Sardynka Sarnina Seler
Ser camembert Ser podpuszczkowy Serwatka Sezam
Shitake Siemię lniane Słonecznik Słód
Soczewica Soja Sola Spirulina
Strzępiel Syrop klonowy Syrop z agawy Szafran
Szałwia Szczupak Szczypior Szparagi
Szpinak Śledź Śliwka Tilapia
Tragant Truskawka Trybula Tuńczyk
Tymianek Wątłusz srebrzysty Wężymord / Skorzonera Wieprzowina
Winogrono Winorośl winna Wiśnia Wołowina
Yerba mate Ziele angielskie Ziemniak Żabnica
Żelatyna Żółtko kurze Żurawina Żyto
gwarancja jakości

Zakres badania można zawęzić do 88 alergenów pokarmowych.
Aby dowiedzieć się więcej - zadzwoń do naszych specjalistów +48 22 123 95 55

Test FoodProfil 268 IgG – jakie korzyści odniesiesz dzięki jego wykonaniu?

ustalenie nietolerancji

Wykonanie testu FoodProfil 268 IgG to doskonały sposób na ustalenie, które produkty pokarmowe są przez Ciebie nietolerowane, a które nie stanowią dla Twojego organizmu żadnego zagrożenia.

Dieta eliminacyjna lub rotacyjna

Wynik badania jest podstawą do podjęcia diety eliminacyjnej lub diety rotacyjnej, co doprowadzi do cofnięcia się nietolerancji, a tym samym do ustąpienia dokuczliwych objawów choroby.

Nietolerancje pokarmowe

Świadomość własnych nietolerancji i odpowiednie ich leczenie jest kluczowe, ponieważ pozwala na uniknięcie w przyszłości takich groźnych powikłań jak otyłość, cukrzyca czy przewlekłe niedożywienie.

Monitorowanie skuteczności wdrożonej diety

Dzięki ponownemu wykonaniu testu FoodProfil możesz sprawdzić, czy podjęte przez Ciebie działania rzeczywiście przyniosły oczekiwany efekt.

W jaki sposób zrobisz test FoodProfil 268 IgG?

  • W celu przeprowadzenia testu FoodProfil 268 IgG, należy zamówić badanie drogą internetową – natychmiast po dokonaniu zamówienia pacjent otrzymuje wiadomość SMS z unikalnym kodem swojego badania. Z kodem tym należy udać się do wybranego punktu pobrań (z niemal 200 dostępnych w całej Polsce).
  • Po okazaniu kodu pracownikowi punktu, od pacjenta pobierana jest krew – od osoby badanej nie wymaga się żadnego przygotowania do tego procesu. Wynik badania udostępniany jest pacjentowi w ciągu 10 dni – można odebrać go osobiście lub przez internet.
  • Wynik przeprowadzonej analizy laboratoryjnej jest przygotowywany dla pacjenta w ciągu dziesięciu dni. Można odebrać go osobiście w punkcie pobrań lub drogą internetową.
  • Ponadto, w cenie testu FoodProfil 268 IgG zawarta jest również internetowa konsultacja wyniku z dietetykiem.

Punkty pobrań

Pakiet DNA

Pakiet badań

FoodProfil 268 IgG

Dzięki zrobieniu badania dowiesz się, których dokładnie produktów pokarmowych Twój organizm nie toleruje

Cena badania:

1 510 zł